dinsdag 17 februari 2015

VOGIN-IP-lezing 26 maart 2015Op 26 maart organiseren VOGIN en vakblad IP weer gezamenlijk de jaarlijkse VOGIN-IP-lezing.

Evenals voorgaande jaren niet één lezing, maar een uitgebreid programma van lezingen en workshops rond het thema "zoeken & vinden", dit keer in het gebouw van de OBA in Amsterdam.

Er zijn twee plenaire keynotes:

Greg Notess, al meer dan 20 jaar de vaste chroniqueur van alles wat met zoeken op internet te maken heeft, voor de Amerikaanse bladen Online en Online Searcher,  bespreekt de transformatie van webzoeken, van "keyword search" naar Google's Knowledge Graph;

Piek Vossen, hoogleraar bij de VU, in 2013 winnaar van een prestigieuze Spinoza-premie en in 2014 van de "big data award", praat ons bij over de ontwikkelingen op het snijvlak van big data en taalgebaseerde zoektechnologie.

Verder hebben bezoekers de keuze uit het bijwonen van nog meer lezingen en deelname aan allerlei praktijkgerichte workshops door docenten van de VOGIN-cursus en van GO-opleidingen.
Een mooie update-gelegenheid voor wie in het verleden de VOGIN-cursus volgde. Kijk voor het volledige programma op Vogin-IP lezing site.
U kunt u daar ook online aanmelden.

Geen opmerkingen: